Cookie- og privatlivspolitik

Denne cookie- og privatlivspolitik er beregnet til at hjælpe dig med at forstå, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler det, og hvad vi gør med denne data. Dette er vigtigt ikke kun for at sikre sikkerheden af dine personlige data, men også for at sikre at Esthetix – Kosmetisk Klinik opfylder alle betingelserne i forhold til persondataforordningen (GDPR) som trådte i kraft den 25. maj 2018.

 

Persondataforordning (GDPR)

GDPR sætter rammerne for, hvorledes persondata behandles, samt hvordan vi forholder os til retten til privatliv. Persondataforordningen har til formål at styrke og forene databeskyttelsesregler og rettigheder til fordel for EU-borgere. Den er gældende for alle EU-organisationer og organisationer uden for EU (af enhver størrelse), der leverer varer og tjenesteydelser til EU, eller som bruger sporingsteknologier (såsom cookies eller sporingspixel) til at overvåge EU-brugernes adfærd.

Læs mere om EU’s persondataforordning 2018 (GDPR).

 

1. Når du behandles i klinikken

Vi indsamler og behandler dine oplysninger i henhold til GDPR, persondatalovgivningen samt i forhold til Bekendtgørelse om kosmetisk behandling samt Bekendtgørelse om autoriserede sundhedspersoners patientjournaler. Klinikken er registeret under Styrelsen for patientsikkerhed og sundhedsloven, som påkræver en behandlingsjournal.

Når du ønsker en konsultation/forundersøgelse eller en behandling hos Esthetix – Kosmetisk Klinik vil der blive oprettet en journal. Såfremt du alligevel ikke ønsker at modtage en behandling, vil dine journaloplysninger stadig blive opbevaret i klinikken.

Det er frivilligt at give dine personoplysninger, men det vil ikke være muligt ikke muligt at modtage konsultation/forundersøgelse eller en behandling uden en behandlingsjournal.

 

1.1 Hvad indeholder din journal?

Din journal vil indeholde personfølsomme data: Navn, CPR, Tlf, email- adresse helbredsoplysninger og medicinforbrug. I forbindelse med dine behandlinger er det lovpligtig, at der tages billeder før og efter. De opbevares i din elektroniske journal i journalsystemet Gecko.

 

1.2 Hvordan opbevares din journal?

Vi benytter både personlige papirjournaler, som opbevares i et aflåst og brandfast arkivskab, og et elektronisk journalsystem kaldet Gecko.

 

1.3 Hvor længe opbevares din journal?

Journalmaterialet vil blive opbevaret i 10 år, regnet fra sidste behandling. Papirjournaler vil blive scannet ind i Gecko, og opbevares herefter i din elektroniske journal, hvis vi ikke har behandlet dig i 2 år.

 

1.4 Hvem har adgang til din journal:

Dermatolog Ann-Kathrine Rossau

Kosmetisk sygeplejerske Anzhelika Galler Jensen

Mikropigmentist Nicole Nymann Jensen

 

1.5 Udlevering af din journal

Kopi af egen journal kan udleveres ved personlig henvendelse, og der vil blive bedt om legitimation. Såfremt journal ønskes slettes, gøres dette gerne ved personlig henvendelse i klinikken.

Det er ikke lovligt at udlevere kopi af journal eller oplysninger til andre klinikker, behandlere eller lægeklinikker uden dit samtykke. Esthetix – Kosmetisk Klinik er ikke forpligtet til at udlevere kopi eller oplysninger til klinikker, behandlere eller lægeklinikker.

 

1.6 Hvem informeres om dine oplysninger i forbindelse med utilsigtede hændelser?

Under særlige omstændigheder som ved utilsigtede hændelser eller tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed kan der være tale om en lovpligtig gennemgang af journalmaterialet.

Anonymiseret information til producent af medicin og medicoteknisk gives også hvis behov eller i forbindelse med en bivirkning eller hændelse. Indberetning til Lægemiddelstyrelsen foretages anonymiseret, dvs. uden person henførbare oplysninger, fakta baseret i forhold til produkt.

 

1.7 Skriftlig samtykke

Du skal som klient give skriftligt samtykke til, at vi i klinikken indsamler data og opbevarer dem i klinikken, før vi kan tilbyde dig et behandlingsforløb. Hvis du vil medvirke i markedsføring på Facebook eller Instagram eller på esthetix.dk, beder vi ligeledes om dit skriftlige samtykke.

 

1.8 Tavshedspligt

Klinikken er underlagt en hver form for tavshedspligt, og du har selv indsigtsret og mulighed for at få tilføjet rettelser og tilføjelser til din journal.

 

1.9 Brand og tyveri

Ved evt. brand eller tyveri som omfatter journaldata, vil der blive informeret via esthetix.dk og på vores Facebookside inden for 72 timer.

 

2. Personlige oplysninger på esthetix.dk

Vi tilbyder visse funktioner på hjemmesiden, der kun er tilgængelige via brug af følgende sporingsteknologier. Du kan altid blokere, slette eller deaktivere disse teknologier, hvis din browser tillader det. Hvis du dog afviser cookies eller andre lignende teknologier, kan du muligvis ikke udnytte bestemte funktioner eller værktøjer.

Generelt tillader disse teknologier vores hjemmeside at gemme relevante oplysninger i din browser eller enhed og senere læse disse oplysninger for at vores servere eller interne systemer kan identificere dig. Hvor det er relevant, beskytter vi vores cookies og andre lignende teknologier for at sikre, at kun vi og/eller vores autoriserede serviceudbydere kan fortolke dem ved at tildele dem en unik identifikation, der kun er konstrueret til fortolkning af os.

 

2.1 Cookies

Ved at benytte denne hjemmeside, så accepterer du vores cookiepolitik.

Denne hjemmeside bruger, som mange andre, cookies. Cookies sørger for, at vi kan levere en bedre brugeroplevelse i hjemmesidens funktioner. Mange funktioner på hjemmesiden afhænger af brug og lagring af cookies, og du kan derfor ikke forvente at hjemmesiden fungerer efter hensigten, hvis du deaktiverer cookies.

Vi behandler oplysninger indsamlet af cookies og andre teknologier som ikke-personlige oplysninger. I den udstrækning, at IP-adresser eller lignende identifikatorer betragtes som personlige oplysninger i henhold til lovgivningen, behandler vi også disse identifikatorer som personlige oplysninger.

Tilsvarende behandler vi de kombinerede oplysninger som personlige oplysninger i forbindelse med denne privatlivspolitik, i det omfang ikke-personlige oplysninger kombineres med personlige oplysninger.

 

2.1.1 Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. Eks. sprogvalg. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

 

2.1.2 Denne hjemmeside benytter følgende cookies:

Tekniske cookies

Tekniske Cookies er nødvendige for, at langt de fleste hjemmesider fungerer, som de skal. De sørger eks. for, at du ikke hele tiden ryger af den hjemmeside du besøger. 

Tekniske cookies er nødvendige, og er altid slået til.

Hjemmeside

vmcms - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

appCurrentDomainId - 1 år

Gemmer id'en på nuværende domæne, som bliver brugt til at styre sproget

lastHash

lastHash - 1 dag

Gemmer den sidste hash værdi i urlen

Cookie-indstillinger

vm-gdpr-accept - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

vm-gdpr - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

 

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper udviklere til at optimere hjemmesiden, ved at indsamle oplysninger om hvilke sider der er mest populære, og hvilke sider der tilsyneladende ikke falder i brugernes smag. Dermed kan hjemmesiden og brugervenligheden forbedres.

Statistikcookies bruges også til at indsamle generel besøgsstatistik gennem simpel optælling.

De har oftest ingen eller meget lille betydning for din privatsfære, da de ikke registrerer, hvad der søges efter på andre hjemmesider.

Google Analytics

_ga - 2 år

Denne cookie fra Google bruges til overvågning af trafik på vores hjemmeside og sporing af hver besøgendes antal besøg, tidspunktet for det første besøg, tidligere besøg og det aktuelle besøg.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat_* - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

_dc_gtm_UA-* - 1 minut

Bliver brugt til at gemme antallet af service requests

_ga_* - 1 år

Bliver brugt til at optælle og gemme antallet af sidevisninger

_gac_UA-* - 90 dage

Bliver brugt til at optælle og gemme sidevisninger

 

Markedsføringscookies

Markedsføringscookies anvendes i kommercielt henseende til at målrette annoncer til dig.

De indsamler oplysninger om din færden på de enkelte hjemmesider, og danner dermed et overblik over interesser, vaner og aktiviteter, der kan anvendes til at vise relevante annoncer.

Facebook

_fbp - 90 dage

Bruges til at adskille og spore unikke brugere.

_fbc - 90 dage

Når en bruger ankommet til websitet fra annonce med fbclid i URL

_gcl_au

_gcl_au - 3 måneder

Formålet med denne cookie er at optimere funktionaliteten på hjemmesiden

 

Personaliserede cookies

Personaliserede cookies indsamler oplysninger om din færden på hjemmesiden, og kan hjælpe med at foreslå andre sider, nyheder eller produkter for dig, baseret på de ting du har vist interesse. 

Personaliserede cookies anvendes ikke til markedsføring andre steder på nettet.

Hjemmesiden benytter ingen cookies i denne kategori.

 

Cookie indstillinger

2.1.3 Hvordan kan jeg undgå brugen af Cookies på hjemmesider?

Uanset hvilken browser du bruger, kan du justere browserindstillingerne således den ikke gemmer cookies. Nogle browsere giver dig kun mulighed for kun justere denne indstilling på bestemte websteder.

Hvis du ikke ønsker at modtage eller slette Cookies, så se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering.

 

2.2 Google Tag Manager

Vi forsøger konstant at forbedre kundeoplevelsen på vores hjemmeside ved at give besøgende mere personlige og målrettede kampagner og tilbud. For at gøre dette bruger vi Google Tag Manager (GTM).

GTM er et lille kodestykke, der hjælper os med at spore brugeradfærd på tværs af vores websteder og derefter skubber dataene til vores Google Analytics-konto. Derefter er alle data perfekt organiseret og klar til at vurdere og gennemgå potentielle forbedringer af webstedet og remarketingkampagner.

Vi anser Google for at være en tredjepartsdataprocessor (se afsnit 4 nedenfor).

 

3. Vores tredjepartsdataprocessor

Vi bruger en række tredjeparter til at behandle personlige data på vores vegne. Disse tredjeparter er blevet nøje udvalgt. Læs mere på deres respektive hjemmesider.

Google (Privacy Policy)

Tag Manager (Google Privacy Policy)

Gecko (Privatlivspolitik)

 

4. Databrud

Vi vil rapportere enhver ulovlig datakrænkelse af denne hjemmesides database eller databasen (er) fra nogen af vores tredjepartsdataprocessorer til alle relevante personer og myndigheder inden for 72 timer efter overtrædelsen, hvis det fremgår, at personoplysninger, der er lagret i en identificerbar måde, er blevet stjålet.

 

5. Datastyring

Datastyringen på denne hjemmeside styres af: Esthetix - Kosmetisk Klinik v/ AGJ Herning ApS, hvilket er et privat begrænset DK-selskab med CVR nr. 40538364.

Esthetix - Kosmetisk Klinik v/ AGJ Herning ApS
Dalgasgade 39
7400 Herning

Tlf. 2281 4466
info@esthetix.dk

 

6. Ret til adgang og at blive glemt

Kontakt os, hvis du ønsker at anmode om adgang til dine personlige oplysninger, der er gemt i vores databaser, eller hvis du vil have dine personlige data slettet fra vores databaser. Vi vil reagere uden unødig forsinkelse (og under alle omstændigheder inden for en måned fra modtagelsen af din anmodning, selvom dette kan udvides i vanskelige tilfælde).

Esthetix - Kosmetisk Klinik
Dalgasgade 39
7400 Herning

Tlf. 2281 4466
info@esthetix.dk

 

Når et privatlivsspørgsmål eller en anmodning om adgang / download er modtaget, har vi et dedikeret team, der sorterer kontakterne og søger at løse den specifikke bekymring eller forespørgsel. Hvis dit problem er mere substantiel, kan vi kontakte dig for mere information.

 

7. Spørgsmål vedrørende cookie- og privatlivspolitik

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende privatlivspolitikken eller databehandlingen, eller hvis du vil klage over en mulig overtrædelse af lovgivning om beskyttelse af personlige oplysninger, bedes du kontakte os:

Esthetix - Kosmetisk Klinik
Dalgasgade 39
7400 Herning

Tlf. 2281 4466
info@esthetix.dk

 

Når et privatlivsspørgsmål eller en anmodning om adgang / download er modtaget, har vi et dedikeret team, der sorterer kontakterne og søger at løse den specifikke bekymring eller forespørgsel. Hvis dit problem er mere substantiel, kan vi kontakte dig for mere information.

 

7.1 Du kan klage til datatilsynet

Du er altid berettiget til at klage direkte til Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, tlf. 3319 3200 eller e-mail dt@datatilsynet.dk, se evt. mere på www.datatilsynet.dk.